21
اردیبهشت

ویزای تحصیلی آمریکا

ویزای تحصیلی آمریکا

ویزای تحصیلی یکی از ویزاهای غیر مهاجرتی آمریکا است. اغلب افراد بر این باورند که می‌توانند با ویزای توریستی در این کشور تحصیل کنند. برخلاف این باور، افرادی که شهروند این ایالت نیستند، برای ورود و ثبت‌نام در دانشگاه‌های آمریکا، به ویزای تحصیلی نیاز دارند. در این صورت افراد می‌توانند بیش از 6 ماه در این کشور تحصیل کنند ولی از اقامت دائم برخوردار نمی‌شوند. بدین معنا که بعد از اتمام دوره تحصیلی، باید کشور را ترک کنند. درخواست ویزای تحصیلی، فرآیندی چالش برانگیز است که اکثر دانشجویان را با مسئله های مختلفی رو به رو می کند؛ اما با آگاهی و تسلط کامل بر روند دریافت ویزای تحصیلی، می توان بدون دغدغه برای اخذ آن اقدام کرد.

انواع ویزای تحصیلی آمریکا

ویزای F1

محبوب‌ترین و مرسوم‌ترین ویزای تحصیلی آمریکا، ویزای F1 است. کسانی که برای این ویزا اپلای می‌کنند، می‌توانند به‌صورت طولانی مدت یعنی بیش از 6 ماه در این کشور تحصیل کنند و از امکانات آن بهره‌مند شوند. علاوه براین، آن‌ها می‌توانند در سال اول تحصیل خود، 20 ساعت در هفته کار دانشجویی در محیط خودِ دانشگاه انجام بدهند. البته این محدودیت پس از اتمام سال اول، می‌تواند با اجازه‌ی دانشگاه برداشته‌ شود. اگر کسی ویزای F1 دریافت کند، می‌تواند همسر و فرزندانش را با خود به آمریکا ببرد که در این صورت آن‌ها ویزای F2 دریافت می‌کنند.

ویزای F2

همان‌طور که بیان‌ کردیم، دارندگان ویزای F2، زیرمجموعه‌های F1 هستند و درصورتی‌که ویزای F1 اعتبار خود را از دست بدهد، ویزای زیرمجموعه های آن نیز، ابطال خواهد شد. لازم به ذکر است که این گروه از افراد فقط اجازه دارند در این کشور تحصیل کنند و اجازه کار به هیچ صورت به آن‌ها داده نخواهد شد.

ویزای M1

این نوع ویزا شباهت زیادی به ویزای F1 دارد با این تفاوت که مختص برخی رشته‌های فنی و حرفه‌ای است؛ یعنی دارندگان این ویزا، برخلاف گروه قبلی، نمی‌توانند برای تحصیل در مؤسسات آموزشی عادی اقدام کنند. همچنین لازم به ذکر است که این افراد اجازه‌ی کار ندارند.

ویزای M2

افرادی که ویزای M2 دارند، می‌توانند همانند افراد گروه F2 در این کشور تحصیل کنند و اگر این افراد بخواهند کار کنند باید ویزای خود را تغییر بدهند.

ویزای J1

ویزای J1 مخصوص افرادی است که برای مطالعه، تحقیق و یا تدریس به این کشور مهاجرت می‌کنند. این ویزا محدودیت‌هایی دارد که مهم‌ترین آن، ضرورت خروج از کشور پس از مدت دو سال است. بعد از اتمام این دوره فرد باید کشور را ترک کرده و دوباره برای ورود به آن اقدام کند.

ویزای J2

دارندگان این ویزا نیز می‌توانند مانند تمامی زیرمجموعه‌های قبلی در این کشور تحصیل کنند.

شرایط گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا

تسلط کافی به زبان انگلیسی

با توجه به الزامات مؤسسه آموزشی، ممکن است که نیاز باشد نمرات کسب‌شده خود در آزمون‌های TOEFL و یا IELTS ارائه دهید تا صلاحیت شما تأیید شود.


پذیرفته شدن توسط مؤسسه آموزشی موردنظر

ابتدا باید درخواست خود را به یک مؤسسه آموزشی ارسالی کنید. توجه داشته باشید که مؤسسه باید پذیرش بین‌المللی داشته باشد. پس از تأیید پذیرش مؤسسه فرم I-20 و فرم DS-160 را که برای درخواست ویزا به آن نیاز دارید، به شما ارسال خواهد کرد.


عدم قصد مهاجرت

باید اثبات کنید که هدف شما فقط تحصیل است و پس از تکمیل آن به کشور خود بازخواهید گشت.


پرداخت هزینه SEVIS

باید این هزینه را که برای متقاضیان ویزای F و J هست پرداخت کنید.


مصاحبه خوب


تمکن مالی

باید اثبات کنید که از لحاظ مالی می‌توانید شهریه دانشگاه، هزینه‌های زندگی و سایر هزینه‌های مربوط به تحصیل را برآورده کنید. در این مرحله ممکن است از شما صورت‌حساب بانکی و یا در صورت امکان نامه بورسیه تحصیلی بخواهند. این مبلغ با توجه به شرایط، متغیر است ولی، حداقل مبلغ موردنیاز 30 هزار دلار به بالا است.


درخواست ویزا

برای درخواست ویزا باید فرم‌های مربوطه را به‌صورت آنلاین پرکرده و 160 دلار بپردازید.


انواع فرم ها

فرم DS-160: این فرم شامل اطلاعات شخصی، تحصیلاتی و اطلاعات سفر شما است. می‌توانید به سایت وزارت امور خارجه آمریکا مراجعه کنید و به صورت آنلاین جهت تکمیل آن اقدام کنید.

فرمI-20: برای دریافت این فرم باید در یک مؤسسه معتبر در ایالات متحده پذیرفته شوید. این فرم یک سند حیاتی در روند دریافت ویزا به‌‎حساب می‌آید.

فرم I-901: تأییدیه پرداخت هزینه SEVIS است، که باید قبل از درخواست ویزا جهت تبادل اطلاعات دانشجویی پرداخت کنید.

درالترجمه رسمی 1123 شاهان